مطالب مفید

tv-russiatv-arz
tv-enteghali
tv-transtv-moscowtv-petersburg


روند اخذ پذیرش و ثبت نام دانشگاه در فدراسیون روسیه

۱- ویزای تحصیلی: بعد از گرفتن پذیرش از دانشگاه، برای شما دعوت نامه ارسال می شود که شما با در دست داشتن دعوت نامه به سفارت روسیه در ایران (تهران- اصفهان – رشت) مراجعه کرده و ویزای تحصیلی سه ماهه دریافت می کنید.

۲- هنگام ورد به روسیه، زمان کنترل پاسپورت به شما برگه داده می شود به نام برگه مهاجرت. اهمیت این برگه کمتر از پاسپورت نیست. در حفظ و نگهداری آن کوشا باشید.

۳- شما زمان ورود به روسیه حداکثر سه روز فرصت دارید که ثبت ادره مهاجرت (رجیستری) را انجام دهید. اگر در خوابگاه اقامت دارید باید به بخش مربوطه مراجعه کنید تا امور رجیستری را انجام دهند. اما اگر در منزل اجاره ای سکونت دارید حتما از صاحب خانه بخواهید که این کار را برای شما انجام دهد.

۴- شما در طول اقامت در روسیه باید بیمه سلامت داشته باشید.

۵- برای ثبت نام در دانشگاه باید آزمایش پزشکی فرم ۰۸۶ را تهیه نمایید.

 

۶- بعد از مستقر شدن و ثبت نام دانشگاه باید جهت دریافت ویزای یک ساله تحصیلی اقدام نمایید. تمدید ویزا توسط دانشگاه صورت می گیرد.


زندگی در روسیه

فدراسیون روسیه پهناور ترین کشور جهان همه ساله میزبان تعداد زیادی مسافر خارجی می باشد که برای گردش، کار و تحصیل به روسیه مهاجرت می کنند.

تعداد زیاد دانشگاه های معتبر در رشته های مختلف، هزینه نسبتا مناسب، سهولت در گرفتن پذیرش دانشگاهی و ویزای تحصیلی از دلایل مهاجرت تحصیلی به روسیه می باشد.

هزینه شهریه سالانه در فدراسیون روسیه با توجه به دانشگاه ، رشته و مقطع تحصیلی متفاوت می باشد. به طور میانگین می توان گفت هزینه یک سال تحصیل در دانشگاه های معتبر روسیه بین ۵ تا ۱۰ هزار دلار در سال است. هزینه خوابگاه نیز به طور میانگین حدود ۱۰۰ دلار در ماه است. التبه امکان تحصیل رایگان نیز برای دانشجویان خارجی موجود است. برای آشنایی به نحوه گرفتن بورسیه تحصیلی به این بخش مراجعه نمایید

هزینه زندگی نیز با توجه به شهر و نوع زندگی متفاوت است. به طور مثال هزینه زندگی متوسط دانشجویی در شهر مسکو بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ دلار در ماه می باشد. این قیمت برای شهر سن پترزبورگ حدود ۳۰ درصد کمتر است.

951424-1200x900

برای حمل نقل داخل شهری در شهرهای بزرگ روسیه معمولا از تاکسی، مترو، مارشروتکا (ون)، اتوبوس، ترالبوس (اتوبوس برقی) استفاده می شود. قیمت وسایل حمل و نقل عمومی حدود ۴۰ تا ۵۰ روبل می باشد . هر دلار معادل ۶۵ روبل.

البته دانشجویان می توانند با ثبت نام در سامانه، درخواست کارت حمل و نقل دانشجوی دهند. نحوه استفاده از این کارت به این صورت است که شما با شارژ ماهیانه این کارت (حدود ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ روبل) می توانید از تمام وسایل حمل و نقل عمومی بدون محدودیت استفاده نمایید.

 

مراکز خرید

Ashan1

در شهر های مختلف روسیه فروشگاه های زنجیره ای متعددی وجود دارد که بسته به نوع خرید شما می توانید مناسبترین فروشگاه را انتخاب کنید. به طور مثال برای خریدهای روزانه فرشگاه های «دیکسی»، «مگنیت» یا «پتیورچکا» مناسب است.این فروشگاه ها در سطح شهر به تعداد زیاد موجود است. اما برای خریدهای عمده می توانید از فروشگاه های «آشان» یا «لنتا» استفاده کنید. این فروشگاه های معمولا در حاشیه شهر قرار دارند.

مسکو یا سن پترزبورگ

معمولا بیشتر دانشجویانی که به تحصیل به روسیه مهاجرت می کنند شهرهای مسکو یا سن پترزبورگ را برای تحصیل انتخاب می کنند. شهر مسکو بزرگترین شهر روسیه و قاره اروپا می باشد. شهری با همان خصوصیات پایتخت های بزرگ دنیا. اما برای کسانی که می خواهند زندگی در شهر زیبا و با آرامش را تجربه کنند سن پترزبورگ را پیشناده می کنیم. سن پترزبورگ پایتخت روسیه در دوران شکوفایی تزارها بود. این شهر در حال حاظر مرکز اصلی گردشگری در روسیه می باشد. ساختمانهای زیبا در کنار رودخانه نوا، موزه ها و تاتر های این شهر در دنیا شناخته شد است.



چگونگی دریافت ارز دانشجویی

با توجه به امکان دریافت ارز دانشجویی برای ادامه تحصیل در خارج از کشور برای متقاضیان عزیز در این مطلب به چگونگی دریافت ارز دانشجویی میپردازیم.

در ابتدا باید توجه داشته باشید که ارز دانشجویی فقط به افرادی تعلق می گیرد که در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا مشغول به تحصیل می باشند و دانشجویانی که در مقطع کارشناسی در خارج از کشور تحصیل می کنند امکان استفاده از ارز دانشجویی را ندارند. همچنین ارز دانشجویی به 2 صورت اعطا میشود:

1- هزینه زندگی که ماهانه 1000 دلار است و معمولاً هر 6 ماه یکبار می توانید 6000 دلار دریافت کنید.

2- هزینه تحصیل که شامل هزینه ترم جاری و ترم های آینده می شود که بر اساس نامه اشتغال به تحصیل در دانشگاه که شامل مقطع و رشته تحصیلی، طول دوره و میزان شهریه است و به تایید سفارت ایران در آن کشور رسیده است محاسبه می شود. ( به یاد داشته باشید برای ثبت درخواست در سامانه نشا به این نامه نیاز دارید بنابراین قبل از مراجعه به این سامانه برای دریافت نامه مذکور به دانشگاه مراجعه کنید )

مراحل دریافت ارز دانشجویی

Bgfqmcy3Ol9bBEy4-1523794379640
تشکیل پرونده دانشجویی در کشور محل تحصیل: در نظر داشته باشید که درخواست شما زمانی مورد بررسی قرار می گیرد که در سفارت ایران در کشور محل تحصیل تشکیل پرونده داده باشید به همین دلیل اگر تاکنون این کار را نکرده اید توصیه میکنیم هر چه زودتر برای تشکیل پرونده اقدام نمایید. برای این کار باید به سامانه تاک مراجعه نمایید و با ثبت مدارک خود ثبت نام کنید و کدهای رهگیری مربوطه را دریافت کنید سپس اسکن مدارک به همراه اصل مدارک و کدهای رهگیری را به کنسولگری مربوطه ارسال کنید و یا به صورت حضوری تحویل کنسولگری دهید.
ثبت نام در سامانه نشا متعلق به وزارت علوم: پس از تشکیل پرونده دانشجویی و دریافت کد مربوطه باید به سامانه نشا مراجعه کنید و اطلاعات خود را جهت دریافت گذرواژه و رمز ورود و همچنین شمار پرونده ثبت نمایید. سپس با ورود به سامانه از طریق پروفایل شخصی خود به قسمت مدیریت درخواست ها بروید و گزینه ثبت درخواست نامه بانک را انتخاب کنید و پس از تکمیل فرم مربوطه و انتخاب یکی از شعب بانک سامان یا تجارت در نزدیکی خود و تاریخ مطلوب برای مراجعه به بانک درخواست شما ثبت خواهد شد. پس از ثبت درخواست شما کارشناسان وزارت علوم درخواست شما را بررسی می کنند و نتیجه را از طریق ایمیل یا قسمت مدیریت درخواست ها به اطلاع شما می رسانند.
ورود به سامانه نشا

nesha-logo
مراجعه به بانک جهت دریافت ارز دانشجویی: اگر با درخواست شما برای دریافت ارز دانشجویی موافقت شده باشد، خود دانشجو یا بستگان درجه یک و یا وکیل قانونی فرد می تواند با دریافت پرینت کد رهگیری از قسمت ” لیست درخواستها ” به شعب ارزی بانکهای تجارت یا سامان مراجعه کنند و ارز دانشجویی دریافت کنند.
نکته مهم: سامانه نشا تنها راه ارتباطی دانشجو با وزارت علوم برای دریافت ارز دانشجویی می باشد بنابرین همیشه اخبار مندرج در سامانه و تغییرات به وجود آمده در پرونده خود را در این سامانه چک نمایید.

شرایط دریافت ارز دانشجویی برای دانشجویان زیر شاخه پزشکی
۱- معتبر بودن دانشگاه از نظر وزارت بهداشت

۲- دیپلم متوسطه در رشته علوم تجربی یا ریاضی و فیزیک

۳- گواهی پایان دوره پیش دانشگاهی در رشته علوم تجربی یا ریاضی و فیزیک

تبصره ۱: دانشجویان شاغل به تحصیل در دانشگاههای معتبر مشروط می بایست دارای دیپلم متوسطه و گواهی پایان دوره پیش دانشگاهی در رشته های علوم تجربی یا ریاضی و فیزیک با مجموع معدلی ۱۶ به بالا باشند بشرط اینکه هر یک از معدل ها کمتر از ۱۴ نباشد

۴- کارت پایان خدمت یا معافیت برای دانشجویان ذکور

۵- فتوکپی اقامت دانشجویی

۶- فتوکپی کارت ملی

۷- فتوکپی صفحات گذرنامه

۸ – گواهی اشتغال به تحصیل سال تحصیلی جاری با ذکر رشته تحصیلی

۹- گواهی کالج و ریز نمرات آن برای دانشگاههایی که قبل از ورود به دانشگاه دارای دوره کالج میباشند.

تبصره ۲: دانشجو می بایست مدارک مذکور را به سفارت و یا کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در کشور محل تحصیلی خود ارائه و نسبت به تشکیل پرونده تسهیلاتی دانشجویی اقدام نماید.

تبصره ۳: پس از ارسال پرونده دانشجو از طریق سفارت و یا کنسولگری به مرکز خدمات آموزشی و تائید آن توسط کارشناسی مربوطه سپس معرفی نامه جهت دریافت ارز صادر میگردد.

تبصره ۴: دانشجویان شاغل به تحصیل در مقاطع فوق لیسانس و دکتری تخصصی (Ph.D) و تخصصی می بایست مدارک قبلی خود را به سفارت یا کنسولگری ارائه نمایند.



شرایط انتقال دانشجو از خارج

تمامی دانشجویانی که تحصیل خود را از ابتدای سال ۲۰۱۷ در دانشگاههای مورد تایید وزارت بهداشت در خارج از کشور آغاز کنند برای انتقال به داخل کشور باید مطابق با آیین نامه ابلاغ شده عمل کنند.

این آیین نامه در راستای ارتقای کیفیت آموزش علوم پزشکی و ضرورت اطمینان از توانایی علمی تمامی دانشجویانی که در دانشگاههای خارج از کشور به تحصیل اشتغال داشته و متقاضی انتقال به دانشگاه های داخل کشور هستند بازنگری و تصویب شد.

آیین نامه انتقال دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی خارج از کشور به دانشگاه های علوم پزشکی داخل کشور (پردیس های خودگردان و ظرفیت مازاد)، در شصت و دومین جلسه تاریخ ۲۰ دی ماه ۹۴ شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی در ۱۳ ماده و ۱۷ تبصره مورد بازنگری و تصویب قرار گرفته است.

این آیین نامه جهت كلیه دانشجویانی كه تحصیل خود را از ابتدای سال ۲۰۱۷ در دانشگاههای مورد تایید وزارت بهداشت شروع کنند لازم الاجراست و با توجه به ابلاغ آن كلیه مصوبات  و آیین نامه های مغایر برای مشمولین این آیین نامه ملغی شده است.

انتقال دانشجویان ایرانی از دانشگاه های خارج به دانشگاههای داخل کشور (در پردیس های خودگردان و ظرفیت مازاد) منوط به احراز شریط عمومی و اختصاصی و سایر شرایط مندرج در این آیین نامه، ارائه مدارک مورد تایید سفارت جمهوری اسلامی ایران در کشور مبداء و موافقت شورای انتقال وزارت بهداشت است.

پذیرش صرفا در پردیس خودگردان دانشگاه های علوم پزشکی کشور یا در قالب ظرفیت مازاد اعلام شده در دفترچه کنکور سراسری همان سال و یا در دانشگاه آزاد اسلامی امکان پذیر است.

دانشجویانی که در خارج از کشور در مقاطع مختلف (کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری حرفه ای و … ) به تحصیل اشتغال دارند، در صورت احراز شرایط انتقال، فقط در همان مقطع تحصیلی یا مقطع پایین تر در دانشگاه های داخل کشور مجاز به ادامه تحصیل هستند.

دانشجویانی که حداقل شرایط لازم برای انتقال در مقطع تحصیلی خود را ندارند، به شرط داشتن شرایط و معدل مقطع تحصیلی پایین تر می توانند به مقطع پایین تر منتقل شوند.

از جمله شرایط عمومی انتقال، خروج قانونی از کشور، مورد تایید بودن دانشگاه محل تحصیل متقاضی با توجه به آخرین مصوبات شورایعالی ارزشیابی مدارک تحصیلی قابل دسترسی در سایت مرکز خدمات آموزشی، نداشتن منع قانونی برای ادامه تحصیل در دانشگاه مبداء و دانشگاه های داخل از نظر مقررات آموزشی و نظام وظیفه است.

ممنوعیت انتقال از دانشگاههای غیرمجاز

نکته مورد توجه این است که انتقال از دانشگاه هایی که نام آنها در لیست دانشگاه های مورد تایید از نظر وزارت بهداشت نیستند، ممنوع است.

همچنین دارا بودن دیپلم ۱۲ ساله و یا دیپلم ۱۱ ساله متوسط و گواهی پایان دوره پیش دانشگاهی یا معادل ارزشیابی شده آنها به تایید وزارت آموزش و پرورش در رشته های علوم تجربی و یا ریاضی فیزیک الزامی است و از جمله شروط انتقال است.

مدارک ارزشیابی شده دیپلم متوسطه و دوره پیش دانشگاهی صرفا در خصوص افرادی که قبل از سن ۱۸ سالگی در خارج از کشور حضور داشته اند، قابل پذیرش است. صرفا مدارک دیپلم و پیش دانشگاهی که قبل از شروع به تحصیل در دانشگاه مبداء اخذ شده ، قابل استناد است.

دارا بودن مدرک تحصیلی هر دوره برای ورود به دوره بعد، که مورد تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یا وزارت علوم، تحقیقات و فناوری باشد.

جدول شرایط اختصاصی انتقال دانشجویان ایرانی از دانشگاه های خارج از کشور در مقاطع مختلف تحصیلی

مقطع میانگین کل نمرات دوره متوسط، دیپلم، پیش دانشگاهی میزان واحدهای گذرانده شده در دانشگاه مبداء میانگین نمرات در دانشگاه مبداء
کاردانی میانگین کل نمرات امتحانات پایان دوره متوسط ۱۲ ساله یا دیپلم ۱۱ ساله و دوره پیش دانشگاهی نباید کمتر از ۱۳ باشد گذراندن حداقل ۱۸ واحد درسی حداقل میانگین نمرات ۱۳
کارشناسی پیوسته میانگین کل نمرات امتحانات پایان دوره متوسط ۱۲ ساله یا دیپلم ۱۱ ساله و دوره پیش دانشگاهی نباید کمتر از ۱۴ باشد گذراندن حداقل ۳۶ واحد درسی حداقل میانگین نمرات ۱۴
کارشناسی ناپیوسته میانگین کل نمرات پایان دوره کاردانی نباید کمتر از ۱۳ باشد گذراندن حداقل ۱۸ واحد درسی حداقل میانگین نمرات ۱۴
کارشناسی ارشد ناپیوسته میانگین کل نمرات مقطع کارشناسی نباید کمتر از ۱۵ باشد گذراندن حداقل ۱۶ واحد درسی حداقل میانگین نمرات ۱۵
دکتری عمومی (پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی) میانگین نمرات کتبی دیپلم متوسطه نباید کمتر از ۱۶ و میانگین کل دیپلم متوسط پایان دوره ۱۲ ساله یا دیپلم ۱۱ ساله و دوره پیش دانشگاهی نباید کمتر از ۱۷ باشد گذراندن حداقل ۷۲ واحد درسی حداقل میانگین نمرات ۱۵
دکتری تخصصی Ph.D دارا بودن مدرک کارشناسی ارشد و یا دکتری عمومی از دانشگاه های معتبر و مورد تایید وزارت بهداشت

معدل پایان دوره مقطع قبلی آنان کمتر از ۱۵ نباشد

کشورهایی که سیستم نمره دهی آنها هم طراز با سایر کشورها نباشد، حداقل میانگین کل نمرات واحدهای پذیرفته شده آنان در شورای انتقال تعیین می شود.

انتقال دانشجویانی که در مقطع B.Pharm رشته داروسازی به تحصیل اشتغال دارند به رشته مذکور در دانشگاه های داخل کشور امکان پذیر نیست.

دانشجویان دوره دکتری تخصصی خارج از کشور در صورتی که برنامه آموزشی دوره آنها در خارج همانند برنامه آموزشی داخل کشور دارای دو مرحله آموزشی و پژوهشی باشد، می توانند به دوره های دکتری تخصصی منتقل شوند.

منوط به آنکه دروس مربوط به مرحله اول را به اتمام رسانده و در امتحان جامع خارج از کشور شرکت و موفق به اخذ حداقل نمره ۱۵ شوند و در صورتی که دانشگاه مبداء فاقد امتحان جامع باشد، به مرحله پژوهش رسیده باشند.

دانشجویان دوره دکتری پژوهشی شاغل به تحصیل در یکی از دانشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت در صورت حضور تمام وقت در خارج از کشور در دانشگاه مربوطه به مدت حداقل ۲ سال و گزارش پیشرفت موفقیت آمیز پایان نامه، امکان انتقال به دوره های دکتری پژوهشی داخل کشور را دارند.

دارا بودن یکی از مدارک زبان انگلیسی در جدول قبل از اخذ پذیرش از دانشگاه مقصد جهت این دسته از داوطلبان ضروری است.

جدول مدارک زبان انگلیسی

نوع مدرک MCHE TOEFL IELTS MELAB TOLIMO MHLE
نمره حداقل نمره ۵۰ حداقل نمره ۴۸۰ حداقل نمره ۵ (مدرک آکادمیک) حداقل نمره ۷۰ حداقل نمره ۴۸۰ حداقل نمره ۵۰

شرایط انتقال دانشجویان بورسیه مقطع دکتری تخصصی شاغل به تحصیل در خارج از کشور در صورت تایید شورای اجرایی بورس بر اساس آیین نامه تبدیل بورس خارج به داخل خواهد بود.

شرایط انتقال دستیاران رشته های تخصصی بالینی نیز در این آیین نامه تشریح شده است.

بر اساس این آیین نامه، انتقال دستیاران بالینی ورودی های قبل از سال های ۲۰۰۸ میلادی در حیطه مصوبات شورایعالی ارزشیابی است.

انتقال دستیاران ورودی های سال ۲۰۰۸ میلادی و به بعد ممنوع و از حیطه اختیارات شورای انتقال و شمول این آیین نامه خارج است.

نحوه انتقال داوطلبان در این آیین نامه از طریق ثبت نام در سامانه انتقال مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت ذکر شده است.

داوطلبان با ورود به سایت مرز خدمات آموزشی وزارت بهداشت در آن سامانه ثبت نام می کنند و مدارک خود را بارگذاری می کنند.

فقط مدارک تحصیلی رسمی که به تایید سفارت جمهوری اسلامی ایران در کشور محل تحصیل دانشجو رسیده باشند مورد بررسی قرار خواهند گرفت. انتقال دانشجویانی که دارای سیت تحصیلی (مبادلات و موافقت نامه های فرهنگی بین دولتها) هستند به دانشگاه های علوم پزشکی داخل کشور ممنوع است.

درخواست متقاضیان انتقال در شورای انتقال دانشجویان ایرانی خارج از کشور که در حوزه معاونت آموزشی وزارت بهداشت تشکیل می شود، مورد بررسی قرار می گیرد و با توجه به رشته تحصیلی، ظرفیت پردیس های خودگردان یا ظرفیت مازاد دانشگاه های علوم پزشکی و شرایط عمومی و اختصاصی متقاضیان، نسبت به پذیرش یا رد درحواست آنان اقدام خواهد کرد.

درخواست انتقال رسیده برای هر سال تحصیلی صرفاً برای همان سال معتبر است.

اخذ پذیرش از پردیس های خودگردان، ظرفیت مازاد دانشگاه های علوم پزشکی و یا دانشگاه آزاد به عهده دانشجو است. پذیرش قطعی متقاضیان پذیرفته شده در شورای انتقال منوط به تایید صلاحیت آنان از سوی هسته تحقیق و نظر دهی دانشگاه پذیرنده است.

شورای انتقال متشکل از معاون آموزشی وزارت بهداشت، رئیس مرکز خدمات آموزشی، معاون دانشجویان داخل مرکز خدمات آموزشی و معاون دانشجویان خارج مرکز خدمات آموزشی و ۳ نفر از معاونان آموزشی دانشگاه های علوم پزشکی و دبیران شوراهای علوم پایه، دندانپزشکی، داروسازی و پزشکی عمومی است.

ادامه تحصیل دانشجویان انتقالی خارج از کشور به دانشگاه های علوم پزشکی داخل کشور طبق ضوابط و مقررات آموزشی دانشجویان داخل است.

دروسی که از نظر ساعت و محتوای آن ۸۰ درصد با برنامه های مصوب شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی مطابقت دارند و نمرات آنها حداقل ۱۲ است با تایید گروه آموزشی مربوطه، به شورای تطبیق واحد دانشگاه ارسال می شود.

شورای انتقال برای انتقال افراد با موارد خاص تصمیم می گیرد.

موارد خاص شامل دانشجویانی است که به دلایل سیاسی، فرهنگی و اجتماعی از کشور محل تحصیل خود اخراج شده و این امر به تایید سرپرستی های دانشجویی و نمایندگی های علمی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور و یا شورای امنیت ملی رسیده باشد.

همچنین دانشجویانی که پس از شروع به تحصیل مبتلا به بیماری صعب العلاج شده اند و این موضوع به تایید شورایعالی پزشکی وزارت بهداشت رسیده باشد، جزء موارد خاص محسوب می شوند.

دانشجویانی که پس از اشتغال به تحصیل در خارج از کشور به دلایلی دارای حکم کفالت از مراجع ذیصلاح قانونی شوند و موارد پیش بینی نشده به دستور وزیر هم جزء موارد خاص محسوب می شوند.

دانشجویان انتقالی از خارج از کشور ملزم به پرداخت شهریه تحصیلی خود طبق مصوبات هیات امنای دانشگاه هستند و بر اساس قانون برنامه پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران، میزان شهریه دریافتی از دانشجویان با توجه به نوع رشته و سطح خدمات آموزشی، کمک آموزشی و رفاهی ارائه شده توسط هیات امنای دانشگاه تعیین و اعلام می شود.